Gastronomía

L’horta ha estat la principal font d’alimentació dels rojaleros durant generacions i, encara avui, els productes de la terra són els ingredients bàsics d’una gastronomia que satisfà els paladars més exigents.

La cuina mediterrània troba en aquest municipi alacantí un dels seus més clars exponents, on la combinació de verdures fresques i carn d’animals de criança pròpia donen lloc a plats de genuí sabor: Deliciosos arrossos amb conill, amb verdures o serranes; saboroses truites de patates, carxofes o faves tendres; i el tradicional “olla amb pilotes” encapçalen el colorit repertori culinari de Rojals.

La gastronomia del municipi també ofereix una àmplia carta de postres i rebosteria, dolç herència dels artesans forners del poble i de les tradicionals sobretaules familiars, que es van mantenint en la saviesa popular dels rojaleros.

Dolços com les “almojábenas”, les tonyes de repulgo i els rotllets d’anís no falten al rebost dels rojaleros. L’horta també aporta ingredients indispensables per a postres tan delicioses com els bunyols de carabassa o el codonyat. Per tradició, Rojals endolceix els seus Nadal amb l’elaboració artesanal de tonyes, mantegades i ametllats.

Pin It on Pinterest

Share This