Gastronomía
La cuina mediterrània troba en aquest municipi alacantí un dels seus més clars exponents, on la combinació de verdures fresques i carn d’animals de criança pròpia donen lloc a plats de genuí sabor: Deliciosos arrossos amb conill, amb verdures o serranes; saboroses truites de patates, carxofes o faves tendres; i el tradicional “olla amb pilotes” encapçalen el colorit repertori culinari de Rojals.
La gastronomia del municipi també ofereix una àmplia carta de postres i rebosteria, dolç herència dels artesans forners del poble i de les tradicionals sobretaules familiars, que es van mantenint en la saviesa popular dels rojaleros.
Dolços com les “almojábenas”, les tonyes de repulgo i els rotllets d’anís no falten al rebost dels rojaleros. L’horta també aporta ingredients indispensables per a postres tan delicioses com els bunyols de carabassa o el codonyat. Per tradició, Rojals endolceix els seus Nadal amb l’elaboració artesanal de tonyes, mantegades i ametllats.