Saluda de l’Alcalde

Benvolgut / a visitant: rep una cordial benvinguda a la nostra pàgina web de Rojals.

És el nostre desig que aquesta pàgina web, sigui una eficaç eina per millorar la informació i la participació ciutadana en el govern municipal i, per millorar-la, et convidem a que ens facis arribar les teves propostes i suggeriments.

Rojals és un municipi situat al sud de la província d’Alacant, a la comarca del Baix Segura, el casc urbà està travessat, d’oest a est, pel riu Segura. La població supera els 22.000 habitants, dels quals 5.200 són d’origen espanyol, i la resta conformen un conglomerat internacional de 74 nacionalitats. La seva estructura urbana està formada per dos grans blocs: el centre històric i les urbanitzacions.

Passejar per Rojals és un plaer. Contemplar els Jardins, el Pont de Pedra, la Presa i la Sínia és un regal per a la vista. Visitar els nostres Museus, els Aljubs, les Coves del Rodeo, el teatre Capitol, els paratges naturals del que Marabú, la Juliana i el Recorral, serveix per compartir la nostra història i valorar el treball i els esforços del nostre poble.

El caràcter alegre, acollidor i participatiu dels nostres veïnes i veïns, al costat de les inquietuds culturals (festes, música, literatura, teatre,) i esportives (futbol, ​​golf, handbol, atletisme, gimnàstica rítmica …) ha conformat la seva pràctica històrica.

Els nostres festes (Setmana Santa, Moros i Cristians, Aplec …) són exemples d’alegria i participació. Les actuacions musicals de les nostres bandes de música (una d’elles amb gairebé dos-cents anys d’existència) omplen d’harmonia i colorit nostra localitat.

El lema de Rojales essència de l’horta expressa la nostra tradicional activitat agrícola. L’elaboració d’aliments de primera qualitat, ha fomentat una Gastronomia casolana, artesanal, selecta i singular molt apreciada per les persones que ens visiten. Es poden degustar Guisats com les pilotes amb cuit, l’olla vídua, els cucorrones, pota de vedella …, Arrossos (amb conill, serranes, de verdures, …), Rostits (xai, porc, cabrit, …), Embotits (llonganissa, blancs, botifarres de ceba) i una fina i variada rebosteria a base de mones, tonyes, bunyols de carabassa, arròs amb llet, almojábanas, …

Un altre dels nostres lemes és la llegenda de l’Encantá que en el nostre municipi està fortament arrelada, la qual comença en el Cabezo Soler i d’ell surt una bella dona de trista història, filla d’un rei morisc, el qual sorprendre a la seva filla lliurada al joc de l’amor amb un jove. Aquesta situació hauria de repetir-se en la nit de Sant Joan cada cent anys.

Amb aquestes breus pinzellades sobre Rojals, et convidem a visitar-nos i a compartir experiències.

D. Antonio Pérez García

Alcalde de Rojals

Pin It on Pinterest

Share This