Historia

Al llarg dels segles, el riu Segura, ha definit l’esdevindre dels pobles i cultures que han viscut a Rojales. Les fèrtils terres regades per les seues aigües han assegurat la seua supervivència des del quart mil·lenni abans de Crist, tal com atestíguen els primers vestigis humans datats en el Neolític Final. En la zona també són presents les restes d’assentaments ibers, romans i àrabs.

A principis del segle XIV, Rojales es defineix com a poble sota el seu actual nom -Rojales-Roxales- i emplaçament, amb la construcció d’un conjunt hidràulic urbà de característiques monumentals, que vertebrarà els barris del municipi a banda i banda del llit del va riure Segura i definirà la seua fisonomia. A partir de llavors, Rojales, viurà una florent evolució com a poble de l’horta.

Va anar a partir de 1773, quan Rojales va viure un important creixement demogràfic gràcies al desenvolupament de la seua agricultura, activitat de gran pes fins al segle XIX. Amb la revolució industrial, els habitants del municipi van saber adaptar-se als canvis i van desenvolupar altres sectors econòmics fins a l’actualitat, on el turisme despunta entre els serveis més demandats.

Pin It on Pinterest

Share This