Almojábenas

Ingredients:

  • 1 cup of olive oil
  • 2 and 1/2 of water
  • Half a kilo of force flour (more or less)
  • 8 eggs
  • 500 grs. of sugar

Preparació:

  1. Es posa al foc l’aigua amb l’oli, quan trenca el bull es tira de cop la farina, per escaldarla i es bat fortament amb una cullera de fusta.
  2. Quan la barreja està tèbia es van afegint els ous un a un, mentre que la massa no s’impregni del primer no cal afegir el segon. La massa ha de quedar toveta, en cas que quedi alguna cosa dura se li pot afegir una mica d’aigua tèbia.
  3. Amb dues culleres soperes es formen rotllos mitjans i s’enfornen a foc suau fins que estiguin daurades.
  4. Després es prepara un almívar amb 1/2 litre d’aigua i 500 grams de sucre i quan estigui llest es xopen bé. Convé “xoparles” el dia anterior
  5. Aquest dolç és com la majoria dels d’aquesta zona llevantina, té un origen àrab com podeu observar pel nom.
Aumentar tamaño
Contraste

Pin It on Pinterest

Share This